NFT-dille: Hvorfor er ikke-svampelige tokens så populære nu?

NFT-teknologi muliggør registrering af originalitet til digitale kunstværker og forklarer millionærauktioner med GIF'er, tweets og billeder online.

Hvad er NFT?

NFT betyder "ikke-svampelig token". NFT'er har en type digital signatur, godkendt på Blockchain, der transformerer enhver type digitale medier - en GIF eller JPEG, fotos, videos, meddelelser, lydfiler osv. - i et ikke-fungibelt gode. En NFT er helt unik, og den blockchain-hovedbog, den sidder på, bekræfter, hvem der er den retmæssige ejer af den enestående vare. Blockchain-teknologi bruges også i kryptokurrencyrencies som Bitcoin , Ethereum.

NFT'er og digitalt kunstværk

Hvert kunstværk er unikt. Det er det samme med digitalt kunstværk, når det omdannes til en NFT. NFT'er har fået fremtrædende plads på grund af deres anvendelse i digitale kunstværker, men der er også andre anvendelser. Dybest set kan ethvert digitalt element, som forfatteren eller ejeren finder nødvendigt for at definere dets forfatterskab, knyttes til en NFT som en måde at beskytte dets originalitet i forventning om kommercialisering.

Kan noget blive en NFT?

Absolut. Enhver digital samlerobjekt kan blive en NFT. Den første tweet, nogensinde, twittet af Jack Dorsey, blev omdannet til en NFT og solgt på auktion for $ 2.9 millioner.

Vil værdien af ​​NFT'er fortsætte med at stige?

Der er stor forventning om, at NFT trend fortsætter med at gå op. Som værdien af bitcoin og anden kryptokurrencyrency fortsætter med at stige, det er sandsynligt, at værdien af ​​NFT'er også fortsætter med at stige. Mange store aktører slutter sig til hype, hvor kunstkonservatorer i Beijing er vært for en af ​​verdens første udstillinger dedikeret til NFT'er. En NFT oprettet ud fra en New York Times-kolonne med titlen "Køb denne kolonne på Blockchain!" solgt for mere end $ 500,000 i en digital auktion.

Hvilke er de dyreste NFT'er?

Et godt eksempel på NFT-millionærer natten over er NFT-kunstneren Mike Winkelmann, også kendt online af hans alias Beeple. Han solgte for nylig en samling af sit arbejde gennem Christie's. Det dyreste kunstværk, som han solgte, var "Everydays: The First 5000 Days", som solgte for over 69 millioner dollars. Hans collage var det første nogensinde rent digitale kunstværk (NFT), der blev auktioneret hos Christie's, og den dyreste NFT, der nogensinde er solgt.

Tilbage i 2018 hjalp CryptoKitties, et samleobjekt til katteopdræt, med at lægge grundlaget for kurvenrent NFT dille. På det tidspunkt tiltrak salget af en CryptoKitty kaldet "Dragon" med den store sum af Ξ600 stor interesse for NFT. Ifølge CryptoKitties-webstedet er CryptoKitties et spil centreret omkring opdrættelige, samleobjekter og åh-så søde skabninger, vi kalder CryptoKitties! Hver kat ejes enestående og ejes 100% af dig; det kan ikke replikeres, tages væk eller ødelægges ”.

I dag er CryptoPunks, ligesom CryptoKitties, en anden række samleobjekter med tegn på ejerskab gemt på Blockchain. CryptoPunks 3100 og 7804 solgte for nylig for $ 7.6 millioner hver.

Ifølge CryptoPunks-webstedet: ”Oprindeligt kunne de kræves gratis af alle med en Ethereum tegnebog, men alle 10,000 blev hurtigt gjort krav på. Nu skal de købes fra nogen via markedet, der også er indlejret i blockchain. Ingen er nøjagtigt ens, og hver af dem kan officielt ejes af en enkelt person på Ethereum blockchain. ”

Tilslutter virksomheder sig NFT-dille?

Absolut. Et firma, der tjener mange penge fra NFT'er, er NBA med deres samleobjektkortplatform kaldet NBA Top Shots. De digitale kort viser videos af basketballhøjdepunkter og ifølge deres hjemmeside “top shot øjeblikke fra NBA-historien”. NBA Top Shot har genereret over $ 230 millioner i salg med NBA-indtjeningsgebyrer fra peer-to-peer-transaktioner, der bruger Top Shot-markedspladsen.

Hvad er det næste for NFT'er?

Himlen er grænsen for NFT'er. Milliardær entrepreneur Mark Cuban bygger et nyt online galleri til at vise NFT'er, kaldet Lazy.com. Det digitale galleri giver brugerne mulighed for at vise deres NFT'er ét sted samt dele deres samling på sociale medier.

”Jeg ønskede en nem måde at vise mine NFT'er på og en måde at placere dem i min sociale biografi, min e-mail-signatur og ethvert sted, jeg kan fastholde en URL på. Folk er nysgerrige efter, hvad andre mennesker indsamler. Der var ikke en super nem måde at gøre det på, ”sagde Mark Cuban. ”NFT-markedet er i brand. Det vil være interessant at se, hvad der kommer næste gang med hensyn til konkurrence om mindshare og dollars, ”sagde han også.

Mest set anmeldelse

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *