Што е Reddit"S MOON криптокурrency и како да се конвертира

Сè започна кога во септември минатата година, белезите на UNI беа дистрибуирани до корисниците кои го користеа Uniswap протокол во разлиrenначини во минатото и продолжија со новата можност за конвертирање Reddit Moon (XMOON) во DAI монета.

Како и за MOON до DAI процес на конверзија, тоа е малку премногу збунувачко во последно време. Значи, наша должност е да создадеме XMOON прошетка (водич за не-англиски јазик) што може да им помогне на луѓето низ овој процес.

Но, пред да започнеме, ќе се обидеме да разбереме што MOON белези се. Но, ако веќе знаете сè за тоа, можете да одите директно во делот „Конвертирање MOON до DAI".

Кои се MOON Reddits (XMOONs)?

Reddit воведе нова опција позната како „Свод“ во мај 2020 година Reddit сводот во суштина е Ethereumврз основа на крипто паричникот, кој е вграден во корисникот Reddit сметка и нејзината цел е зачувување на нови подreddit-засновани белези на заедницата. Најинтуитивниот подreddit да се започне овој експеримент со беше r/CryptoCurrency а со тоа и првиот Reddit токен на заедницата беше лансиран за оваа подreddit as r/CryptoCurrency MOONS.

Овој нов токен, познат како MOON, беше дистрибуиран до претходните учесници на r/CryptoCurrency подreddit на секои 4 недели. Според Reddit "MOON белезите се нов начин да бидете наградени за вашиот придонес r/CryptoCurrency. MOONs може да се побара во новиот дел наречен Свод на Reddit апликација за iOS или Android! Откако ќе бидат побарани, тие стануваат наши подreddit сопственост. Понатаму, тие можат да бидат пренесени, користени и потрошени во r/CryptoCurrency.

Дизајнирано на EthereumRinkeby тестнет, првично не беше можно да се тргува MOON на секундарните пазари, што го отежнува утврдувањето на цената. Но, наскоро корисниците излегоа со решение, за што ќе зборуваме во оваа детална статија.

Појава на нова алатка

На 23 септември, нишка со наслов „Нова Moons функција - претворете се во монети! “ е создаден во r/CryptoCurrency подreddit и опиша како се претвора MOON до Reddit токен. Reddit токените се користат за доделување на објави и коментари. Тие не се нови, бидејќи корисниците можеа да ги купат овие Reddit белези кои користат фиат пари за некое време. 'од време.

Од ведро небо, на MOON комуналната пристигна. Ова овозможи конверзија на MOON Reddit монети во монета со вистинска вредност. Затоа не е изненадувачки што се создадени пазари на пари кои ви дозволуваат да конвертирате MOON, што е тепт-криптокурrency во мрежен криптокурrencies кои имаат вистинска вредност.

Како да се добие MOON белези?

Пред да дознаеме како да го конвертираме MOON во знак на DAI, ајде да разбереме како реално се добиваш MOON. Како што споменавме погоре, белезите се дистрибуираат месечно врз основа на индивидуалните придонеси (коментари, објави, итн.) Што ги прават луѓето r/CryptoCurrency. Reddit кармата дава основа за мерење на придонесите на луѓето, но конечната одлука е на заедницата.

Првично, 50 милиони MOON токените се дистрибуирани во подreddit до денес врз основа на Reddit карма Износот дистрибуиран секој нареден месец ќе започне од 5 милиони и ќе се намали за 2.5% со секој циклус, така што вкупниот број на MOON дистрибуирани со текот на времето ќе се приближат до максималната граница од 250 милиони.

Со што може да се направи MOON белези?

Еднаш Redditors примаат MOON белези, тие можат да ги користат за:

Набавете специјална претплата на r/CryptoCurrency подreddit, што чини 1,000 MOON месечно. Предностите вклучуваат специјални значки за лојалност и можност за одговор, со помош на анимирани гифови и емотикони, меѓу другото.

  • Купувајте значки и специјализирани награди
  • Земете анкети за подобрување на подreddit, пондерирана според количината на токени што корисниците ги заработиле во текот на нивниот животен век Reddit сметка.
  • Препорачајте ја нивната содржина на други корисници

Откако корисниците ќе потрошат MOONs on Reddit, протоколот ги отстранува од оптек. Ова значи дека износот на MOON достапно за корисниците треба да се намали со текот на времето, зголемувајќи ја вредноста на преостанатите токени, се надевам дека е така.

Сепак, половина од сите MOON палените токени секој месец ќе бидат повторно воведени во економијата следниот месец, осигурувајќи дека секогаш ќе има нова MOON да се дистрибуираат дури и откако ќе бидат ослободени 250 милиони белези.

Како да конвертирате MOON токени до Крипто / Кеш

За да го завршите овој процес, тука се главните работи што ви требаат врз основа на наодите од истражувањето и заедничкото објаснување Reddit:

  • Сметка на Метамаск
  • Биланс на ЕТХ за покривање на надоместоците
  • Некои Ринкеби етер (за покривање даноци) на Ринкеби
  • Токен DeFi, DAI (да се претвори во xDAI за покривање на такси)

Чекор 1: Трансфер MOON од Reddit Свод (Redditе паричник во апликација за MOON токени) во вашиот паричник MetaMask

 

За да го направите ова, треба да ја добиете фразата за обновување дадена во Reddit свод (достапен на Reddit мобилна апликација. Изберете „Врати паричник“ на Метамаск за време на поставувањето за да ја ресетирате вашата сметка со фразата).

Алтернативно, можете да го користите копчето за испраќање на Reddit Апликација Vault, потоа испратете ги токените од апликацијата до вашата Ethereum адреса на Метамаск. Ова е опцијата што ја користевме.

Откако ќе заврши трансакцијата, вклучете ги мрежите на апликацијата MetaMask од „Ethereum мрежа “на„ тест-мрежата Ринкеби “.

Забележете дека вашите токени нема да бидат веднаш видливи во овој момент, сепак треба да додадете MOON користејќи ја опцијата за сопствен токен на Метамаск.

Откако ќе го внесете, можете да продолжите на следниот чекор што вклучува конвертирање MOON до Х.MOON.

За да го завршите овој трансфер, ќе ви треба малку Ринкеби етер за покривање на надоместоците. Може да добиете бесплатен Rinkeby Ether со комплетирање на славината на https://faucet.rinkeby.io/ или https://rinkeby.faucet.epirus.io/.

Ако ништо од овие не работи, пронајдете некој што го држи Ринкеби ЕТХ и замолете го да ви испрати нешто. Во нашиот случај, стигнавме до дарежливите Redditили на првиот водич што го читаме Reddit за тоа како се тргува Reddit токени.

Чекор 2: Конвертирај MOON до xMoons и потоа DAI до xDAI

Што ви треба:

  • Адреса на Метамаска со MOON (веќе го имате)
  • Ринкеби Етер (веќе имате неколку од славината)
  • DAI (ќе ви треба xDAI да ги плати трансакциските такси за размена на XMOON за xDAI)

Да го стори тоа, купи DAI од Binance или Coinbase и испратете ја на вашата ETH адреса MetaMask. Откако ќе го сторите тоа, одете на http: //moon-exchange.herokuapp.com/ и поврзете го вашиот паричник Metamask. Оваа опција е достапна на почетната страница на страницата ако ја користите за прв пат

Потоа, користете го интерфејсот за размена и изберете размена MOON за Х.MOON. Во овој момент нешто исто така може да тргне наопаку и може да добиете порака за грешка како што ни стори нам. Не паничи! Ни требаа буквално 20 минути да преобратиме MOON до Х.MOON и потврдете го првиот пат на нашиот паричник.

За некои корисници, трансакцијата е моментална и можете да ја видите XMOONs на вашиот dashодбор во рок од 2 минути по потврдувањето на трансакцијата на MetaMask и чекајќи да заврши процесот на размена.

Како и да е, треба да имате XMOON белези еквивалентни на износот на MOON конвертиравте достапни на вашата dashтабла по неколку минути.

Потоа, преобрати DAI до xDAI користејќи го истиот „Интерфејс за размена“. Кликнете на копчето Swap на дното на страницата откако ќе ја внесете вредноста. 2 DAI треба да биде доволно за целата трансакција.

Белешка: горенаведената опција за размена Dai за Х.dai на http: //moon-exchange.herokuapp.com/ не е подостапна. Алтернативно, можете да користите https: //dai-мост.поа.network/ за размена DAI со Х.DAI. Минимално 10 DAI е потребно за пренамена, иако не сите ќе се користат.

Чекор 3: размена на XMOON со xDAI

Откако ќе го имате XMOONs видлив на вашиот dashтабла и xDAI, мора да ги размените овие XMOONs со xDAI преку вилушка Uniswap, разменете го Honeyswap (https://honeyswap.org/).

Посетете го горенаведениот URL и поврзете го вашиот паричник MetaMask.

Следно, изберете XMOON од токенот до размена и потоа xDAI на токенот за примање. Потврдете ја трансакцијата и почекајте неколку секунди. Ако трансакцијата не успее, обидете се повторно, бидејќи се чини дека ликвидноста сè уште се натрупува за X.MOON / xDAI базен на Honeyswap.

Откако ќе заврши трговијата, вратете се на https: //dai-мост.поа.network/ и трговија xDAI со DAI. Еве го! Испратете го вашиот DAI на Binance или Coinbase и продадете го за БТК или фиат-курrenци

Што можам да направам со новостекнатиот DAI?

Можете да заработите камата на вашата DAI користејќи протокол DeFi. Можете да тргувате со вашите DAI во кој било криптокурrenсакате да користите каква било размена. Можете исто така да го искеширате вашиот DAI со претворање во фиат пари користејќи посветен давател на услуги што работи во вашата земја.

Ние целосно разбираме дека процесот на конверзија во никој случај не е интуитивен. Вклучени се многу чекори за успешно конвертирање MOON до мрежата на мрежатаrency како што се DAI. Земајќи го предвид исклучително брзото темпо на технолошки напредок во криптографијата, криптографијата би можела да застари многу брзо. Во меѓувреме, се надевам дека ви е корисно.

Зошто треба да користам MOON?

Може да ве интересира MOON ако сакате да играте важна улога во одржувањето на r/CryptoCurrency подreddit или веќе го прават тоа. Ако веќе сте активен креатор на содржина на r/CryptoCurrency, можеби ќе помислите да креирате свод за да го побарате MOON белези што сте ги заработиле до денес.

Активните корисници исто така можат да купуваат MOON да ги советуваат своите омилени креатори на содржини. Конечно, можеби сте инвеститор кој верува во долгорочна можност да поседувате крипто средство кое широко се користи од популарна заедница како Reddit.