NFT'er hjælper med at finansiere ny spillefilm 'The Quiet Maid'

NFT'er hjælper med at finansiere ny spillefilm 'The Quiet Maid'

I det seneste vigtige træk, "Den stille stuepige,” en kommende social satirefilm helt direkte af spansk filmmaker Miguel Faus, har sikret sig en global salgsaftale. Denne aftale blev underskrevet med FilmSharks, et ibero-amerikansk underholdningsfirma.

Det blev bekræftet på Iberseries, en industrikonference vært i sidste uge i Madrid. Filmen hed oprindeligt "Calladita". Interessant nok udforsker den livet for en colombiansk tjenestepige, der navigerer i den komplekse dynamik ved at gå på arbejde for en velhavende og muligvis vildledende spansk familie i Catalonien.

Steven Soderbergh-støttet, NFT-finansieret film kaldet The Quiet Maid

Væksten fra kortfilm til langfilm

Miguel Faus kom først i rampelyset med en kortfilm, der til sidst blev adopteret af streamingtjenesten Max efter at have kørt mange runder i festivalkredsløbet i 2022. Da Faus så potentialet for en meget dybdegående fortælling, brugte Faus den 15-minutters film til at forløse et langtidsprojekt. Han udnyttede ikke-fungible tokens (NFT'er) til at rejse midler for at gøre overgangen økonomisk mulig.

NFT'erne blev solgt til investorer, som hovedsageligt blev lovet bag kulisserne adgang til filmens produktion. Desuden ved at bruge en decentral autonom organisation (DAO), NFT-indehavere er blevet tilbudt et niveau af kontrol over nogle af filmens fremtidige indtjening.

Denne fundraising-strategi viste sig at være ret effektiv, da den rejste et produktionsbudget på $750,000. CALLADITA skal efter planen få sin globale debut på Tallinn Black Nights Film Festival, en begivenhed beskrevet som en af ​​verdens 12 A-klasse filmfestivaler.

Når Blockchain integreres med traditionel filmproduktion

Steven Soderbergh, den berømte instruktør bag film som "Ocean's Eleven", gav Faus $100,000 i januar 2023 for at forbedre projektet yderligere. Den økonomiske indsprøjtning kom fra en on-chain fond knyttet til Decentralized Pictures. Fondens primære formål er at hjælpe lovende filmmakers, der ønsker at udforske ikke-traditionelle strategier for filmfinansiering.

Ikke desto mindre, mens Faus fejrer de teknologiske fremskridt, der gjorde det muligt for ham at krydse den finansielle målstregen, advarer han mod at blande blockchains rolle i finansieringen sammen med den kunstneriske kvalitet af ethvert filmprojekt. Baseret på hans ord kan teknologi bare tage et projekt så langt og må ikke ses som en faktor, der definerer dets kunstneriske værdi.

Film og NFT'er

I modsætning til de traditionelle filmfinansieringsstrategier vendte udviklerne af 'CALLADITA' sig til ikke-fungible tokens som en finansieringskilde. Renejet filmmakers som Kevin Smith og Spike Lee er også begyndt at bruge digitale samleobjekter for at sikre tilstrækkelig finansiering og øge publikumsinteraktionen.

Ved at bruge NFT'er, kan filmprojekter producere og sælge forskellige digitale aktiver til forskelligerent købere, herunder investorer, samlere og filmentusiaster. Denne strategi forvandler hele den traditionelle filmoplevelse. I stedet for blot at købe en billet, kan fans eje et digitalt aktiv, der hjælper dem med at bidrage til filmens finansiering direkte.

Ydermere giver NFT'er innovative metoder til, at publikum kan interagere med og kræve ejerskab over deres yndlingsfilm og -film. For eksempel kan et filmstudie udstede et begrænset sæt ikke-fungible tokens, der repræsenterer ejerskab af digitale avatarer til brug i en virtuel verden, der er knyttet til filmen. Alternativt kan ikke-fungible tokens tilbyde fans adgangsmuligheder til særlige begivenheder og særskilte oplevelser knyttet til filmen.

Mest set anmeldelse

1 kommentar

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *