јаворска приказна Universe's Blockchain Evolution With Avalanche Партнерство

јаворска приказна Universe's Blockchain Evolution With Avalanche Партнерство

Nexon Групна MapleStory Universe, е дизајниран да го збогати масовниот виртуелен свет фокусиран на IP адресата на MapleStory и влезе во партнерство со Avalanche. Новото партнерство се фокусира на користење AvalancheТехнологијата на 'Subnet' за да обезбеди искуство со игри, способно да се справи со големи количини на трансакции.

Зајакнување на искуството за игри со блокчејн

Оваа соработка се стреми да го зајакне јаворска приказна Universe блокчејн мрежа, гарантирајќи стабилност и континуирани иновации преку технолошки партнерства. Во изминатата година, MapleStory Universe успеа да остави свој белег на истакнати настани во индустријата како TOKEN2049 и GDC, докажувајќи ја својата посветеност да ги надмине традиционалните граници на онлајн игрите.

на universe на MapleStory е голем, со четири различни искуства кои помагаат да се збогати виртуелниот свет фокусиран на саканата IP адреса на MapleStory. MapleStory N отвора нова ера на компјутерски MMORPG, инкорпорирана NFT технологија за да понуди посебно искуство со игри. Следно, мобилната верзија на MapleStory N Mobile се стреми да гарантира дека гејмерите уживаат постојана игра на повеќе уреди.

Од пионерската бесплатна игра до залагање за блокчејн игри: MapleStory продолжува да се развива. Интересно, MapleStory, една од најлегендарните игри од најголемото студио за игри во Кореја, Nexon, сега доаѓа до Avalanche преку @MaplestoryU на подмрежа.

MapleStory N Worlds обезбедува ексклузивна платформа за содржина создадена од играчи, поддржувајќи го создавањето на нови начини на игра и искуства со користење на елементи од MapleStory universe. На крајот, за да го поддржи растот на екосистемот, MapleStory N SDK ги опремува програмерите и креаторите со алатките потребни за создавање дигитални искуства на тема MapleStory, како што се мобилни апликации.

Оваа најава за „MapleStory N“ што ќе се појави во некои избрани нации го покажува почетокот на фазата, со повеќе алатки и апликации на хоризонтот за продлабочување на искуството со MapleStory, врз основа на најавата.

GDC 2024: Рефлектор на блокчејн интеграцијата во игрите

Со оглед на Конфекција на програмери на игри 2024rence (GDC) во Сан Франциско закажан за 20 март, MapleStory Universe Avalanche ќе биде домаќин на панел дискусија. На настанот ќе учествуваат Ангела Сон и Едвард Чанг, кои ќе истражуваат како блокчејн технологијата може да се вткае во проекти за игри.

Преку стратешка соработка, MapleStory Universe Avalanche го подобруваат пејзажот за игри за учесниците. Тие, исто така, ги поставуваат основите за иднината на блокчејн во игрите. Овој потег ветува развој на динамичен екосистем каде што иновациите и игрите се вкрстуваат, поставувајќи нови одредници за она што е можно во блокчејн игрите.

Најгледан преглед

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *